Covid-proof branden

De afgelopen maanden hebben een paar vaste cursisten met plezier gebruik gemaakt van onze speciale brandplek: het is 1 brandtafel, met alles erop en eraan, in ons bijgebouw. Covid-proof. Zie de foto’s hieronder. Op deze manier kan er toch worden gebrand. Het grote atelier gaat – in afgeslankte vorm – namelijk pas weer open als Covid verslagen is. Of als René en ik zijn gevaccineerd.

Wie eerder wil branden kan dus reserveren in het bijgebouw. Ik help zoals gebruikelijk met het opstarten, daarna werk je alleen. Uiteraard ben ik in de buurt mocht je iets nodig hebben.
Nu is het te koud, er is geen verwarming….. maar ik verwacht dat je er vanaf maart of zelfs eerder als er een lekker zonnetje is, prima kan werken. De oven staat aan, er is koffie/thee, een muziekje, toilet. Plus heel veel glas en alles wat je nodig hebt om weer mooie kunstwerkjes te maken 😃
Bovenstaande geldt alleen voor vaste cursisten met een strippenkaart.
Hoop je binnenkort dus weer te zien. Tot die tijd: fijne en goeie weken !

Ja, weer branden !


We hebben sinds kort een aparte brandplek gemaakt in ons bijgebouw!
Dit omdat het grote atelier in verband met Corona nog wel even gesloten is.
Maar in het bijgebouw heb je als het ware je eigen privé-atelier. Met prima ventilatie, oven, gereedschap, glas, alles wat je nodig hebt.Op de foto’s hieronder krijg je een idee en zie je hoe ruim alles is. Omdat maar 1 persoon kan branden is alles telkens speciaal voor jou schoongemaakt en klaargelegd.
En ook na afloop maak ik alles schoon. Je weet dus dat je er veilig kunt werken.

Er kan dus weer worden gebrand! Alleen voor vaste cursisten (met strippenkaart). En wel in aangepaste vorm, want gezien de 1,5 meter afstand doe ik niets voor.

Deze speciale werkplek is al tot volle tevredenheid in gebruik genomen. Als jij ook staat te popelen, of als het begint te kriebelen….. maak dan een afspraak. Goed nieuws hè?

Atelier gesloten ivm het Corona virus

Beste allemaal, het zal geen verrassing zijn…. het atelier is in verband met het Corana virus gesloten, vooralsnog tot 1 juli 2020. Maar afhankelijk van de ontwikkelingen mogelijk langer. Heel spijtig, maar het is niet anders. Zodra van overheidswege de signalen op groen komen te staan gaan we weer open.
Hopelijk komen we met mekaar goed door deze crisis heen, niet alleen in Nederland, maar wereldwijd. Zorg voor jezelf, en voor anderen, daar waar het kan.
Hartelijke groet, Amanda

Data Workshops

Workshops, Vrij branden en Vrij Branden Plus
(=incl. begeleiding).
In 2021 zijn er ivm Covid geen workshops.
Vrij Branden voor vaste cursisten met een strippenkaart kan op afspraak in het speciale Covid-proof atelier.

Kosten Workshop Glaskralen Maken
Boekt u een Workshop voor 2 of meer personen tegelijk, dan geldt een korting.
Kosten: 1 persoon € 55,
2 of 3 personen € 50 p.p.,
4 of 5 personen € 45 p.p.
Inclusief glas en gebruik van alle materialen, koffie/thee/fris.

Kosten Vrij Branden/Vrij Branden Plus
Vrij branden en Vrij branden Plus
Kosten: € 20 voor 2,5 uur. 

Strippenkaart
Steeds meer cursisten vinden het leuk om vaker te branden. Met of zonder mijn hulp. Dat kan heel voordelig met de strippenkaart, van 5, 10 of 20 keer.
De kaart verloopt niet en u komt wanneer het u uitkomt.


Reserveren en Betalen

 • Wilt u een Workshop doen of Vrij Branden/Vrij Branden Plus, dan kan dat bij voorkeur op één van de dagen die ik daar al voor heb gereserveerd (zie hierboven).
 • In overleg kunnen workshops ook op andere dagen plaatsvinden, overdag, avond, door de week.
 • Boekt u voor meerdere personen tegelijkertijd, dan geldt een korting op de workshopprijs.
 • Als u reserveert wordt de tijd speciaal voor u vrijgehouden. Daarom wordt u gevraagd het bedrag van de workshop vooraf te voldoen (een aanbetaling van de helft van het bedrag mag ook).
 • U kunt zich inschrijven of een andere dag en tijdstip met mij afspreken via Mail Me of Bel Me 06 20 10 16 60.
  U ontvangt dan de bevestiging van de datum, de locatie van mijn Atelier en mijn betalingsgegevens.

Voorwaarden deelname

 • Uiteraard hebben we veiligheid hoog in het vaandel.
 • Deelname is op eigen risico.
 • De minimum-leeftijd voor de Workshops Glaskralen branden is 16 jaar.
 • En u krijgt alléén, met z’n tweeën of maximaal met 5 personen les.

Atelierroute !!

Yessss….. zaterdag 25 en zondag 26 mei ben ik weer te gast bij notariskantoor De Boer, Eemnesserweg 9 in Laren. Een prachtlocatie, hartje centrum. In de kamer waar normaal gesproken aktes worden toegelicht en getekend, staat nu een mooie selectie van mijn sieraden uitgestald. Zo cool dat notaris De Boer zijn kantoor open stelt voor de Larense kunst. Hij doet dit al jaren en heeft al heel wat verschillende Larense kunstenaars over de vloer gehad. De laatste paar jaar zijn schilderes Anna Tananyan en ik steeds bij hem te gast. Met heel veel plezier staan wij onze bezoekers te woord in het sfeervolle pand. Ook nu geef ik graag persoonlijk tekst en uitleg, dit keer loopt er ook een videopresentatie mee zodat u een goed beeld krijgt van hoe het maken van glaskralen in zijn werk gaat. Dus: wees welkom! Zaterdag en zondag, beide dagen van 11.00 – 17.00 uur.

Atelier weer ‘back to normal’

Deze zomer hebben we niet stilgezeten….. er waren heel veel demonstraties op lokatie en ook is het atelier de hele zomer open geweest voor cursisten. Met name mensen die na hun basisworkshop een strippenkaart Vrij Branden hebben genomen hebben we regelmatig te gast gehad achter de brander.

Nu is het alweer oktober…. de rust is teruggekeerd, en het ritme in het atelier is weer vrijwel als vanouds. Met dit verschil dat het atelier op dit moment meestal open is op woensdag, vrijdag en zaterdag. Maar komen deze dagen voor jou niet uit, dan kijken we natuurlijk – zoals altijd – naar andere dagen in de week.

Demonstraties in Laren, Bussum en Huizen

Op zondag 10 september zijn we weer aanwezig op de Info-markt in Laren. Dit keer niet op De Brink, maar bij het nieuwe Singer-theater dat dat weekend officieel geopend wordt.
Als alles volgens plan verloopt, geven we dan ook demonstraties.

Op zaterdag 16 september laten we in de Bibliotheek van Bussum zien wat u kunt maken tijdens de workshops Glas Smelten bij de Volksuniversiteit.

En op zondag 17 september zijn we vanaf 10 uur aanwezig op de Kunstmarkt van de Huizer Havendagen. Met brander, én een mooie selectie sieraden.

20 en 21 mei: Atelierroute Laren

Volgende week zaterdag en zondag bruist het weer in Laren.
Ruim 50 kunstenaars doen dan mee aan de Larense Atelierroute.
U kunt dan hun werk en atelier bekijken.

Natuurlijk doen wij ook mee. Niet vanuit het atelier aan de Smeekweg, maar weer vanuit het mooie kantoor van notaris De Boer, aan de Eemnesserweg. Hij en zijn vrouw zijn bereid hun ruimte beschikbaar te stellen, omdat zij vinden dat zij er ook voor de (Larense) gemeenschap moeten zijn.

Vorig jaar was het een groot succes. Dit jaar hopelijk opnieuw.
Behalve mijn werk vindt u er ook de kunstwerken van schilderes Anna Tananyan.

Later meer informatie.

Soest: Miniatuur Biënnale

Nog deze maand te zien: de 4e Miniatuur Biënnale in Soest.
Tot en met 28 januari 2017 het werk van ruim 50 exposanten.
De opdracht: maak twee kunstwerken van maximaal 10 x 10,
of 10 x 10 x 10 cm.

Ook mijn werk hangt er. En omdat het aan de muur moest kunnen hangen, heeft mijn steun en toeverlaat een heel speciale constructie gemaakt. Hieronder de test-opstelling ?
Het echte resultaat uiteraard te bewonderen in Soest!

Locatie: HazArt kunststichting
Pimpelmees 3 – 3766 AX Soest
Openingstijden kunstzaal:
wo. t/m vr. 10.00-17:00 uur
zaterdag 10.00-16:00 uur

Schot in de roos

Lieve Amanda,

We hebben een superfijne dag gehad! Het was een schot in de roos om DIT samen te gaan doen!
En hoewel het een ingespannen bezigheid is, heeft het kralen-maken ons juist een ontspannen dag bezorgd in ons drukke leventje.
We hebben ná de workshop – samen met de mannen – heerlijk gegeten en we raakten er niet over uitgepraat. Je legde alles heel rustig en goed uit en datzelfde gold voor Ruby.

Dank je wel voor de leuke foto’s. Samen met de gemaakte kralen vormen die een mooie herinnering.
We zijn benieuwd, hoe het visje voor ons nichtje – wordt. Het is een bijzonder cadeautje en het is haar zó gegund! Ze heeft op 30 april haar broertje van twee verloren (hersenbloeding na twéé hartoperaties) en mag nu even extra verwend worden.

Nogmaals: heel veel dank en succes met al je volgende cursisten.
Hartelijke groet,
Marja

Hartelijk bedankt!

Fijne reactie van een cursiste.

Hartelijk bedankt voor de ontzettend leuke, leerzame workshop.
Marja en ik, maar ook onze schoonzussen, genieten nog na!

De rust en de fantastische hulp van jou en Ruby, jullie vakmanschap, de prachtige materialen, hulpmiddelen en gereedschappen, de mooie werkplekken hebben zeker bijgedragen aan deze leuke dag!

En dan nu ook nog eens de verrassing van wat er van onze inspanningen geworden is……. leuk en mooi. Dank voor de cadeautjes, die jij er nog eens bij deed. Via de whatsapp hebben we elkaars kralen bewonderd. Zo verschillend, maar allemaal heel fraai.

Mochten we ooit merken, dat iemand een leuke workshop zoekt, dan zullen we zeker jouw naam naar voren brengen! Je hebt het naar ons idee prima voor elkaar!
Een hartelijke groet,
Anjo

Op naar Miniatuur-Biënnale

Hij is afgelopen: de expositie Kleur, Kracht en Passie, in het BEL-kantoor in Eemnes.
BEL is het gemeentehuis van Blaricum- Eemnes-Laren. De opening was 8 september j.l. Er waren veel belangstellenden, leuk dus voor ons exposanten. We waren met ons twaalven, en ons gezamenlijke werk was gevarieerd en fraai tentoongesteld in de lichte en open expositieruimte.
Hoeveel belangstellenden er zijn geweest is mij niet bekend, maar voor mij was het resultaat heel prettig, met een aantal verkopen en opdrachten.
Nu ben ik bezig voor de Miniatuur Biënnale, die begin december gaat starten. Later meer daarover.

 

Landgoed Zonnestraal, Hilversum

3 juli a.s. is de opening van de tentoonstelling op het prachtige Landgoed Zonnestraal, in Hilversum.
In het Mr. H.C. Dresselhuyspaviljoen exposeren 18 kunstenaars hun werk. Elk weekend is de expositie te bezichtigen, van vrijdag t/m zondag, telkens van 12.00 – 17.00 uur.
Regelmatig zijn er extra activiteiten, en telkens zijn er kunstenaars aanwezig om toelichting te geven bij hun eigen werk, maar ook dat van de anderen.

Het gebouw is op zich ook al de moeite waard om te bekijken. Binnenkort zal ik er foto’s van plaatsen en er meer informatie over geven. Dan wordt ook duidelijk waarom de expositie de titel mee heeft gekregen: Wie is bang voor blauw?

Meer informatie: www.kunstinlaren.nl

19 maart t/m 19 mei!

Dit weekend is in Zegveld (bij Woerden) de expositie van start gegaan van een groepje kunstenaars uit Laren. We exposeren tot en met maandag 19 mei in Buitenplaats De Blauwe Meije en ons werk is elk weekend te bekijken en te koop.

Alles kwam aan het rollen via vriendin Marga Miltenburg (van Sprekersbureau Zij Spreekt, uit Woerden) en Rebecca de Boer van Buitenplaats De Blauwe Meije (www.deblauwemeije.nl)

Copyright 2010

Afgelopen vrijdag hebben we ons werk ingeladen, naar de locatie gebracht en ingericht. Met plezier, want De Blauwe Meije is een prachtige, unieke en inspirerende locatie, middenin het Groene Hart. Heel centraal dus, maar toch weg van de grote drukte.

Er is prima ruimte voor trainingen, workshops en bedrijfsuitjes, een galerie en beeldentuin, en een heerlijk terras aan het water. Slapen kan je er ook, want er is een fraai Bed & Breakfast!

Ideaal om er eens naar toe te gaan, iets op het terras of in de verbouwde hooimijt te gebruiken (hoofdzakelijk zelfgemaakt en biologisch), door de tuin te wandelen en ook daar onze kunst te bekijken, met een bootje richting Nieuwkoopse Plassen te varen of een mooi rondje op de fiets te maken.

De Blauwe Meije is open: elke zaterdag en zondag van 12.00 – 17.00 uur. En andere dagen op afspraak. Elke zondag vindt u er ook één of meer van de exposerende kunstenaars uit Laren.

Wij zijn: Hilde de Rooij, Elize van der Werff, Ank van der Zee, Ineke Vaasen, Janine Boot, Bettie Bruin, Betsy Veenman, Susanne Vianen en Amanda Spoel.